Târgul handmade

CadouriAltfel.ro

Boutique-ul online cadourialtfel.ro vine la Balkanik Festival cu o selecție de cadouri, pentru toate gusturile și ocaziile: cadouri vintage, obiecte din lemn sau pânză, daruri lucrate sau decorate manual, cutii de bijuterii, busole, albume foto, ceasuri de masă și cutii de ceai.

UNCA Studio

Dacă vă place să experimentaţi cu concepte, materiale, compoziţie, dacă avem nostalgia tradiţiei dar şi confortul contemporanului, nu rataţi standul celor de la UNCA Studio. Ne îmbogăţesc experienţa de la Balkanik Studio cu accesorii jucăuşe şi spectaculoase, menite să ne scoată din anonimat.

Bijou Bizarre

Bijou Bizarre înseamnă bijuterii din pietre semiprețioase, împletite sau croșetate cu sârmă de cupru sau cupru argintat, bijuterii din cele mai neobișnuite materiale.

Handicraft Lycurycy

Handicraft Lycurycy înseamnă artă și artizanat în familie. Tatăl confecționează cutii sau căsuțe din lemn, iar fiica le pictează în culori vesele.

Stickere, magneți, felicitări

Liliana Arnaut aduce la Balkanik Festival stickere, magneți, carduri poștale/felicitări, semne de carte și ilustrații înrămate.

NEBS

Fie că stilul tău este modern, boem sau simplu şi clasic, brăţările lucrate de NEBS îţi oferă posibilitatea de a fi original, colorat şi de a întoarce toate privirile. Le găsiţi la târgul de handmade din al nostru Bâlci Urban.

Clepsidra cu daruri

Alexandra are un cu totul alt simţ al timpului, căci refoloseşte ceasurile inspirat şi creativ în accesoriile cu iz retro şi spaţial pe care le creează. Veniţi să le vedeţi, probaţi şi luaţi acasă şi toate întârzierile o să aibă o scuză!

GameArt

Vino la standul GameArt și o să găsești cadouri pentru tine și prietenii tăi! Tricouri, genți, bluze pictate, unice, haioase și colorate care îți vor influența pozitiv ziua.

Mesteshukar Butiq

La bâlciul de la Balkanik Festival nu puteau lipsi cei de la Mesteshukar Butiq, o întreprindere socială ce revalorizează obiectele făcute de meșteșugarii romi. Aceștia aduc cu ei ibrice din cupru, forme de prăjituri din aluminiu, platouri din lemn, coșuri împletite, bijuterii din argint, cupru și alamă, obiecte de vestimentație din materiale tradiționale romani la modă si multe alte produse.

Bărboși

Fetele sunt înnebunite după bărboși, dar cei care vin la bâlciul de la Balkanik Festival sunt și mărinimoși. Vând o serie de obiecte din piele lucrate manual și tricouri cu diverse mesaje haioase, iar o parte din banii încasați merg către Merci Charity Boutique, un ONG care încearcă să le îndeplinească ultimele dorințe celor bolnavi în faze terminale. Bărboșii vă așteaptă la Balkanik Festival!

MMN Leather

MMN Leather aduc la bâlciul de la Balkanik Festival genți și tot felul de accesorii din piele, căci la festival e necesar să ai mâinile si curiozitatea libere.

Allkimik

Allkimik este un atelier de fotografie din Bucuresti care lucreaza cu tehnici alternative foto (tehnici de pionierat: ambrotipie, cianotip, guma arabica). Acesta nu este propriu-zis un atelier de fotografie clasica, este mai mult un spatiu unde se experimenteaza cu diferite tehnici foto, din care pot sa rezulte orice: fotografii, printuri, obiecte de decor, instalatii, etc. La bâlciul de la Balkanik Festival, specialiștii îți vor face portrete pe sticlă cu niște aparate pe care le-ai văzut până acum doar în muzee.

Tatuaje temporare

Te tot bate un gând de ceva vreme să-ți faci un tatuaj, dar ți-e teamă, așa? La bâlciul de la Balkanik Festival avem un stand cu tatuaje temporare, așa că poți să vezi cum îți vine unul. Negru, color, fosforescent, cu sclipici, mai mare sau mai mic, poți să încerci orice te tentează. Nu-ți face griji pentru pielea ta, căci nu va fi afectată. Tatuajul se curăță rapid cu ulei sau demachiant de corp, deci o să-l ai atât timp cât vrei. Partea și mai frumoasă este că, pe lângă faptul că te alegi cu un tatuaj superb, o parte din banii cu care o să-l plătești va ajunge la Fundația Inima Copiilor.

Idei încolțite

Uleiosul

Proiectul Uleiosul este un proiect pilot de colectare urbană a uleiului alimentar și a grăsimilor alimentare de uz casnic, colectare ce urmează a se face cu ajutorul cargo bike-urilor. La Balkanik Festival avem recipiente colectoare pentru uleiul uzat de luat acasă şi multe idei practice de reciclare.

Creative Board Games

Creative Board Gaming (CBG) este locul ideal atunci când vrei să te distrezi cu prietenii sau dacă ai chef să cunoşti noi oameni. Este un magazin de jocuri de societate (board games), cu o sală de joacă inclusă, situat în centrul Bucureştiului. Magazinul este fizic şi online şi prezintă o gamă foarte largă de produse, iar echipa CBG îţi va da recomandări şi informaţii despre toate jocurile din ofertă. La sala de joacă sunt puse la dispoziţie zeci de jocuri deschise, recomandări şi explicaţii ale regulamentelor din partea prietenilor tăi de la CBG. Punctul forte al produselor de la Creative Board Gaming este acela de a-ţi dezvolta şi exersa diverse aptitudini într-un mod original, distractiv şi relaxant. Din acest considerent, CBG îţi aduce un plus de energie pozitivă la Balkanik Festival cu jocuri deschise şi de vânzare, pentru toate vârstele şi toate preferinţele.

SUB25

SUB25 este o revistă independentă de cultură urbană, fashion, film, fotografie și arte. Online, ea există din martie 2012. În doi ani jumătate de existență, SUB25 a adunat mai mult de 200 de colaboratori și subiecte din zona emer­ging talents ai industriilor creative: artiști, designeri, fotografi, tineri profesioniști din industria filmului, a teatrului, a muzicii și a modei, ONG-iști. Caietele SUB25 sunt un collectors item – prin calitatea designului, a layoutului și a hârtiei și contentul de calitate, care spre deosebire de online, lasă lucrurile să se așeze. Ca identitate, revista este un animal hibrid, între revistă de artă, almanah, gazetă culturală, oracol. Ne place proza scurtă, aşa că am făcut o secțiune întreagă cu ea. Ne plac frivolitățile, le-am dedicat o secțiune. Citim și materiale lungi – avem chestii serioase. O temă care să fie în acelaşi timp personală şi efervescentă pentru primul număr? Autoportretul. Găsiți primul număr la Balkanik 2014.

Because

Because este prima companie pe piața Republicii Moldova care produce și comercializează mobilă de tip Bean Bag și care se lansează momentan pe piața României. Bean bag-urile sunt soluția perfectă atunci când vine vorba de un obiect de decor original sau atunci când vrei să-ți creezi un colțișor în care să citești, să te relaxezi sau pur și simplu să te detașezi de toate.De asemenea ele pot fi plasate în oficii, la conferințe, training-uri și evenimente, creând acolo zone de relaxare. Testează Bean Bag-urile la Balkanik Festival.

Laboratorul de Urbanism

Laboratorul de Urbanism constituie un spațiu de experiment, în care tineri entuziaști, cu studii de Arhitectură, Urbanism și a domeniilor conexe, se implică alături de simpli cetățeni pentru crearea unui mediu urban agreabil și confortabil tuturor, prin metode neconvenționale de proiectare participativă și educație urbană. Povestea lui a început ca proiect derulat pe parcursul unui semestru, în Colegiul tehnic de Arhitectură ”Ion Socolescu”, în care elevii de clasa a 10-a au fost implicați în ateliere săptămânale extrașcolare. Pe lângă însușirea anumitor cunoștințe de Arhitectura si Urbanism, elevii au fost încurajați să gândească creativ și să conceapă amenajarea anumitor spații din curtea liceului sau din afara acestuia. Fiind la prima experiență de acest tip, înainte de realizarea propriu-zisa a intervențiilor au fost necesare câteva ateliere în care am reflectat asupra problemelor specifice ale spatiilor publice și a modului în care acestea ar putea fi ameliorate prin intervenții concrete și realizabile. Astfel, elevii au fost mai aproape de orașul lor, implicându-se direct în proiectarea și construcția intervențiilor, alături de voluntari. Rezultatele pozitive înregistrate la finalul proiectului, ne fac să ne extindem activitatea , implicând în activități similare, mai mulți tineri, și de ce nu, chiar și alte categorii de vârstă, spre proiecte de Dezvoltare comunitară localizate.

Treasure Hunt la Balkanik

Vă invităm să percepeți spațiul Grădinii Uranus cu ”alți ochi”, acceptând provocarea Laboratorului de Urbanism, de a descoperi indicii și de a afla lucruri inedite, în cadrul Vânătorii de comori, organizate în cadrul festivalului, Sâmbătă de la ora 16 la 17. Activitatea se va desfășura în echipe de 2 sau 3 persoane, contra-timp , iar condiția de participare este simțul umorului și buna dispoziție. Participanții vor parcurge traseul și vor trebui să colecteze indiciile cu istețime și spirit de observare, trecând pe la cele 5 ”Puncte de control” . Harta primită de fiecare echipă la înscriere, vă va ajuta să elucidați misterele. Cei care parcurg traseul corect, primesc premii și încurajări la fiecare Check Point , pentru a continua lupta. Echipa declarată câștigătoare va primi un premiu special din partea organizatorilor. Bewise Collective Movement Bewise Collective Movement reciclează skate-urile vechi, le gravează, iar din resturile rămase fac cercei, suporturi pentru bețișoare parfumate sau tot felul de obiecte de decor. Trebuie să treceți să-i vedeți!

Bookblog.ro

Vă așteptăm în zona de lounge cu bucoavne menite să vă transporte mintea și spiritul în spațiul balcanic scriitoricesc. Alege o poveste dintre cele pe care bookblog.ro le aduce pentru tine la Balkanik Festival 2014. Bookblog.ro încurajează lectura ca mod ideal și deloc demodat de petrecere a timpului liber. Nu există nimic care să se muleze mai bine pe toate gusturile ca poveștile din cărți. Așa că am găsit ceva special pentru atmosfera de la Balkanik.

Biblioteca Vie

Asociația A.R.T. Fusion (Atitudine, Realitate, Tineret) s-a născut în 2005 din pasiunea a șapte tineri pentru Teatru Forum și din dorința de a face o schimbare în comunitate. Biblioteca Vie, una dintre activitățile Asociației, funcţionează ca o bibliotecă obişnuită. Cititorii vin şi împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp, însă cărțile sunt ființe umane și intră într-un dialog personal cu cititorul. Poftiți la Biblioteca Vie de la bâlciul de la Balkanik Festival!

Institutul Verde

Institutul Verde este o asociaţie care se ghidează după expresia "Educaţie prin practică". Ultimul lor proiect ("Selecţia naturală") vizează crearea unui reflex în rândul românilor cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor. La Balkanik Festival vor aduce în Grădina Uranus un aparat de colectare al sticlelor din PET şi al dozelor de aluminiu, iar pentru voia bună a celor care vor vizita standul vor fi jocuri de turtit doze, quiz-uri cu premii reciclate, stickere eco-motivaţionale şi, ca la orice bâlci care se respectă, acadele!

Șezătoarea Urbană

Șezătoarea Urbană aduce elemente ale culturii tradiționale în contemporaneitate printr-o serie de ateliere cu motive folclorice. Proiectul dorește să producă și să mențină o legătură între cultura urbană contemporană și expresiile culturale tradiționale, adresându-se atât copiilor cât și celor mai mari, cu o serie de activități pline de poveste, culoare și îndemânare. La Balkanik Festival puteți să pictați, să mărgeliți, să coaseți, să împletiți coronițe de flori, să ascultați povești cu zâne și personaje mitologice și să descoperiți multe alte activități ce au în centru motivele tradiționale.

Minor Swing

Fie că vrei să lenevești sau să te joci, Minorswing Hammocks îți face pofta și îți pune la dispoziție hamace colorate.

Desculț în iarbă

Mersul cu picioarele goale prin iarbă e terapie curată, dar dacă donezi și bani pentru căței, deja o să te simți un om de o mie de ori mai bun. Descult in iarba te răsplătește cu bunătăți fel de fel. Adoptă, Iubește, Adoră: https://www.facebook.com/pages/Adopta-Iubeste-Adora/865773550118520

Olărit

De la cel mai mic până la cel mai mare trebuie să veniți la bâlciul de la Balkanik Festival să încercați roata olarului și pictura pe vase de lut ars cu culori acrilice. Costi de la Go Handmade te va îndruma astfel încât să iasă minunății din mâinile tale.

Wood be Nice

Wood be Nice te poftește la un photocorner inspirat şi la o expoziţie de pe vremuri, ca să vezi cum erau bâlciurile de odinioară.

Parada Bucureşti

UN NAS ROŞU CONTRA INDIFERENŢEI Fundaţia Parada Bucureşti se ocupă de reintegrarea socială a copiilor şi tinerilor care trăiesc pe străzile din Bucureşti şi utilizează circul social ca principal instrument pentru integrarea lor. Oferă servicii integrate de asistenţă socială, medicală, activităţi educative şi un Serviciu de asistenţă mobilă (Unitatea Mobilă/Caravana) care îşi desfaşoară activitatea pe străzile capitalei. Pentru că, la Parada, a râde este un chestie serioasă, vor participa la Balkanik Festival, prezentând un număr de circ în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică la orele 17.15!!

Tarot

Tarotul este una dintre științele divinatorii, un instrument ocult de diagnostic psiho-emoțional. Pornind de la ideea că orice disconfort are o cauză subtilă, tarotul ne poartă prin povești arhetipale și ne dezvăluie părți din misterul vieții. În cadrul festivalului vă invităm să ajungeți și în acest colțișor pentru a experimenta un moment de magie.

Târgul meșteșugarilor

Gavril Oşan

Meşterul sticlar îi învaţă pe studenţii de la Universitatea Naţională de Arte tainele sticlei, iar obiectele confecţionate de el au fost expuse la Muzeul Naţional de Geologie. Vine la Balkanik Festival cu demonstraţii de lucru în metal şi bijuterii iar pe seară orice curios poate învaţa cum să facă din nisip sticlă.

Asociaţia Meşteşugarilor şi Comercianţilor Tradiţionali Rromi

Asociatia Meşteşugarilor şi Comercianţilor Tradiţionali Rromi va avea la Balkanik Festival un stand de argintarie și costume traditionale rrome. În plus, puteți participa la un workshop de argintărie.

Sculpturi în os și coarne

Dacă vrei o amintire cu totul deosebită de la Balkanik Festival, vizitează standul lui Kiss Daniel. Acesta sculptează în os și coarne.

Meșterii din Spanțov

Meșterii din Spanțov reprezintă o întreprindere socială ce pune în valoare produsele meșterilor rudari din Spanțov, judetul Călărași Asociația ,,Împreună pentru Viitor” din comună, formată din tineri romi din comunitate, vrea să pună pe roate o afacere socială prin care să valorifice produsele tradiționale ale meșteșugarilor romi rudari și, în același timp, să aducă noi resurse financiare în comunitate. Într-un proiect anterior al Fundației PACT, asociația împreună cu tineri din comunitate au realizat un portofoliu al tradițiilor locale și au aflat că deși în trecut, în rândul romilor (40% din populația comunei), meșteșugul prelucrării lemnului era foarte răspândit, astăzi mai există doar 5 meșteri în vârsta care îl practică. Ideea afacerii s-a născut chiar în comunitate prin implicarea și dorința oamenilor de a-și rezolva problemele prin soluții proprii. Membrii asociației și-au propus să creeze o întreprindere socială prin care să valorifice produsele tradiționale, să le promoveze și și să le găsească piață de desfacere, încurajând astfel și alți tineri să deprindă meșteșugul și să valorifice economic moștenirea culturală a localității. În același timp, toată comunitatea va pune umărul la lansarea afacerii contribuind la organizarea unui eveniment tradițional în Spanțov.

Asociaţia Artia

Asociaţia Artia s-a înfiinţat în scopul educării cetăţenior, promovării artei şi culturii, restaurării patrimoniului material şi imaterial, stimulării turismului cultural, îmbunătăţirii şi estetizării spaţiului public, protejării mediului natural şi încurajării voluntariatului. La Balkanik Festival vin cu tehnici de pictură inedite, cu origini orientale străvechi – tehnica Ebru. Pictura pe apă permite deplina libertate de exprimare cromatică şi este o tehnică ce face apel la spontaneitate şi imaginaţie.

Meşterii din Găujani

În atelierul lor se confecţtionează cămăşuţe şcolare stilizate cu motive tradiţionale, dar şi ii lucrate manual, cu motivele tradiţionale de Vlaşca. Tehnicile de croit sunt vechi de peste 100 de ani, transmise cu drag din generaţie în generaţie.

Istvan Kovacs

Istvan Kovacs vine la bâlciul de la Balkanik Festival tocmai din Covasna ca să vă arate frumoasele straie tradiționale din zona Sfântu Gheorghe.

BCreative

Cei de la BCreative reciclează tot ce pot și dau naștere unor obiecte minunate. Nu le ratați standul de la bâlciul Balkanik Festival!

Târgul de mâncare pentru acasă

Alune prăjite

Cum să nu vii la bâlciul de la Balkanik Festival când știi că te-așteptă castanele, fisticul și alunele prăjite chiar sub ochii tăi? Setea ți-o stingi cu bragă sau cu must și fugi repede să nu pierzi niciun concert.Boutique-ul online cadourialtfel.ro vine la Balkanik Festival cu o selecție de cadouri, pentru toate gusturile și ocaziile: cadouri vintage, obiecte din lemn sau pânză, daruri lucrate sau decorate manual, cutii de bijuterii, busole, albume foto, ceasuri de masă și cutii de ceai.

Dulceață de la Tanța

Dulceața de la Tanța este 100% naturală și poate fi oferită cadou sau chiar consumată pentru bucuria proprie. De gutui, de zmeură sau de trandafiri, dulceața de la Tanța va fi un suvenir delicios de la Balkanik Festival.

Dulciuri de casă

Știi cum poți să te teleportezi în Turcia? Vii la bâlciul de la Balkanik Festival, mănânci o baclava însiropată bine și presărată cu nucă din belșug și iată-te în bazar!

Miere

Facem un stand cu miere fel de fel: polifloră, de tei, de rapiță, de salcâm, de coriandru, de oțetar, de baltă, de mentă sau anghinare. Pe lângă miere, ne lăudăm cu polen, propolis și lăptișor de matcă, creme, săpunuri și bomboane numai din miere. Va fi un stand dulce, dulce.

Langoşi

Când îți tragi sufletul după dans, înfulecă niște dulciuri, să ai din nou energie. Te poftim la plăcinte, langoși, șerbet, salam de biscuiți, nuga, ciocolată de casă, toate pregătite cu atenție de gospodine pricepute.

Tea & Coffeee Lounge

Campioni barista

La bâlci ne bucurăm de cafea la nisip și admirăm operele campionilor barista ai României: Larenţiu Ştefan - dublu campion naţional Barista, Ecaterina Szasz- campion naţional Cafea la ibric, Paul C. Ungureanu – locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit şi Alexandru Niculae – campion naţional la Brewes Cup.

La panorame

Pentru amuzamentul tău și al prietenilor, tragem aproape o căruță, o decorăm frumos cu flori și cu paie, iar pe tine te împopoțonăm cu mustăți de țigan şi bărbi, să simți că ești la Balkanik Festival. Apoi nu-ți rămâne decât să-ți faci zeci de poze, sau panorame cum li se zicea în Bucureștiul de altadată, și să le postezi pe Facebook neaparat cu hashtag-ul #balciurban.

La haleală

Dimes Premium

Dimes Premium 100% - grupa de sucuri naturale din fructe, produse fără aditivi, conține 100% suc de fructe și vă aduce în acest mod mult mai aproape de un stil de viață sănătos.

Limonada lui Iulian

Limonada lui IULIAN ajută copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Marie Curie. Vino la Balkanik Festival și donează și tu o limonadă!

Restaurante

Dacă n-ați aflat încă, să știți că la bâlci avem mâncare zdravănă, pentru oameni ce vor să dănțuiască toată seara: sărmăluțe, fasole cu ciolan și mămăligă, gulaș unguresc, papricaș, dar și berbecuț la proțap, kebap, balik yemek și gozmele turcești.

La hârjoneală

Între 12 și 14 septembrie îi aşteaptăm pe copii la primul Bâlci Urban din Bucureşti, organizat în cadrul Balkanik Festival. Copiii mai măricei vor învăţa să ţeasă covoraşe ţărăneşti, vor înveli sticle în sfoară, vor face colaje din seminţe şi bijuterii din mărgele, vor descoperi magia roţii olarului şi a sticlăriei, dar vor face cunoştinţă şi cu arta urbană a operelor cu spray-uri colorate. Intrarea la Balkanik Festival este liberă pentru copiii până în 7 ani, aşa că îi aşteptăm pe toţi în spaţiul La Hârjoneală, chiar şi pe cei foarte mici. Pentru ei avem un ţarc plin cu nisip, unde se pot juca în voie cu lopăţelele şi găletuşele aduse de acasă. Nu avem limită de vârstă şi nici intervale orare pentru atelierul de codiţe împletite şi sesiunile de body-painting, la care sunt poftiți toți vizitatorii Bâlciului Urban. Notaţi-vă însă programul atelierelor pentru copii, valabil pentru toate cele trei zile de festival, din 12 până pe 14 septembrie: 12:00-13:30 / Colaje cu seminţe; 14:00-15:30 / Sticle îmbrăcate cu sfoară; 16:00-17:30 / Covoraşe ţărăneşti; 18:00-19:30 / Atelier de beading.

Ateliere de creație

Bodypainting, tatuaje cu henna cu motive balcanice şi codiţe cu aţă împodobite cu flori, pene şi bănuţi avem zilnic, în spațiul dedicat copiilor de la BalKaniK Festival, adică La Hârjoneală, de pe 12 până pe 14 septembrie, la Grădina Uranus.

EN RO